Menu okolicznościowe 2025r

* Menu okolicznościowe*

Zupa (jedna do wyboru)
– Rosół z domowym makaronem

– Żurek  z jajkiem i białą kiełbasą
– Krem warzywny z groszkiem ptysiowym

Danie główne serwowane na talerzach
(jedno do wyboru dla wszystkich gości takie samo danie)

  -Zrazy wieprzowe (150g) podane z kaszą gryczaną i buraczkami
– Kotlet de volaille (150g) podany z frytkami i bukietem surówek
– Grillowana pierś z kurczaka (150g) podana z ziemniakami pieczonymi i warzywami z patelni

Deser

Lody z musem owocowym i bitą śmietaną podane w pucharkach
lub
Brownie z bitą śmietaną i gałką lodów

Zakąski/Kolacja 50-70g /porcja

Karkówka ze śliwką

Szynka po rusku

Tortilla z grillowanym kurczakiem

Ryba po grecku

Sałatka caprese

Pieczywo i masło

Barszcz z pasztecikiem

Napoje gorące (bez ograniczeń)

Kawa, herbata

Napoje zimne

Soki owocowe, woda n/g
0,5l/os w wersji bez kolacji
1.0l/os w wersji z kolacją

Całkowity koszt bez kolacji – 100zł
Całkowity koszt z kolacją – 160zł

Untitled-2

** Menu Okolicznościowe**

Zupa
Rosół z domowym makaronem
lub
Krem pomidorowo – paprykowy z nutą bazylii

Dania gorące podawane na półmiskach
110g /porcja (3 porcje/osoba)
Kotlet De volaille
Polędwiczka wieprzowa w sosie pieczarkowym
Dorsz w chrupiącym cieście

Dodatki
Ziemniaki z wody z masełkiem i nutą  kopru
Ziemniaki opiekane
Warzywa parowane
Bukiet surówek (z marchwi, buraczków i białej kapusty)

Deser
Ciasta (2 porcje /os)
sernik, jabłecznik, ciasto marchewkowe

Zakąski/Kolacja 50-70g /porcja

Schab z sosem tatarskim
Pasztet własnej roboty z żurawiną
Tatar wołowy
Tortilla z kurczakiem
Szuba śledziowa
Sałatka z sałatka gyros
Pieczywo i masło

PODANA NA CIEPŁO
Szynka pieczona na kapuście

Napoje gorące (bez ograniczeń)
Kawa, herbata

Napoje zimne

Soki owocowe 0,5 l/os w wersji bez kolacji
Soki owocowe 1.0 l/os w wersji z kolacją
woda n/gaz bez ograniczeń w obu wersjach

 

Całkowity koszt bez kolacji – 140zł /os

Całkowity koszt z kolacją 210zł/os

Untitled-2

*** Menu okolicznościowe***

Zupa
Rosół z kluseczkami

lub
Żurek z jajem i białą kiełbasą

Dania gorące podawane na półmiskach

 110g /porcja (3 porcje/osoba)

Kaczka na modrej kapuście

Rogal schabowy nadziewany pieczarkami

Zrazy wołowe z sosem

Łosoś z pieca na szpinaku

Dodatki

Ziemniaki z wody z masełkiem i nutą kopru
Ziemniaki opiekane
Warzywa parowane
Bukiet surówek(z marchwi, białej kapusty, buraczki)

Deser

do wyboru sernik, jabłecznik, ciasto marchewkowe (2 porcje /os)

Zakąski/Kolacja 50-70g /porcja

Rostbef z twarożkiem kaparowo – czosnkowym

Półmisek własnych wyrobów mięsnych
(schab, karkówka, boczek, pasztet, kaszanka, salceson)

Tortilla z grillowanym kurczakiem

Tatar z łososia

Szparagi w szynce

Sałatka grecka

Pieczywo i masło

Strogonow (serwowany na ciepło)

Napoje gorące (bez ograniczeń)

Kawa, herbata

Napoje zimne

Soki owocowe 0,5 l/os w wersji bez kolacji
Soki owocowe 1.0 l/os w wersji z kolacją
woda n/gaz bez ograniczeń w obu wersjach

Całkowity koszt bez kolacji – 170zł /os

Całkowity koszt z kolacją – 240zł/os

Be Sociable, Share!