Menu okolicznościowe

* Menu okolicznościowe*

Zupa (jedna do wyboru)
– Rosół z domowym makaronem

-Żurek  z jajkiem i białą kiełbasą
– Krem warzywny z groszkiem ptysiowym

Danie główne serwowane na talerzach (jedno do wyboru)

  -Zrazy wieprzowe (180g) podane z kaszą gryczaną i buraczkami
– Kotlet de volaille (170g) podany z frytkami i bukietem surówek
– Grillowana pierś z kurczaka (180g) podana z ziemniakami pieczonymi i warzywami z patelni

Deser

Lody z gorącymi malinami podane w pucharkach
lub
Brownie z bitą śmietaną i gałką loda

Zakąski/Kolacja 50-70g /porcja

Karkówka ze śliwką

Szynka po rusku

Tortilla z grillowanym kurczakiem

Ryba po grecku

Sałatka caprese

Pieczywo i masło

Barszcz z pasztecikiem

Napoje gorące (bez ograniczeń)

Kawa, herbata

Napoje zimne

Soki owocowe, woda n/g
0,5l/os w wersji bez kolacji
1.0l/os w wersji z kolacją

Całkowity koszt bez kolacji 75zł/osoba
Całkowity koszt z kolacją 110zł/osoba

Untitled-2

** Menu Okolicznościowe**

Zupa

Rosół z domowym makaronem
lub
Krem paprykowo – pomidorowy

Dania gorące podawane na półmiskach

 100-110g /porcja (3 porcje/osoba)

 Cordon Blue –pierś z kurczaka nadziewane szynką i żółtym serem

Karkówka duszona w sosie

Dorsz w chrupiącym cieście

Dodatki

Ziemniaki z wody z masełkiem i nutą  kopru

Frytki

Warzywa parowane

Bukiet surówek (z marchwi, buraczków i białej kapusty)

Deser

 Ciasta (2 porcje /os)

Do wyboru sernik, jabłecznik, ciasto czekoladowe

Zakąski/Kolacja 50-70g /porcja

Schab z morelą

Pasztet własnej roboty z żurawiną

Tatar wołowy

Tortilla z łososiem

Śledź w trzech osłonach (w pomidorach, w pesto, z cebulką i ogórkiem)

Sałatka z kurczakiem

Pieczywo i masło

Szynka pieczona na kapuście (serwowane na ciepło)

Napoje gorące (bez ograniczeń)

Kawa, herbata

Napoje zimne  (1 l/osoba w wersji z kolacją
0,5l. w wersji bez kolacji )

Soki owocowe, woda

Całkowity koszt bez kolacji 95 zł/osoba

Całkowity koszt z kolacją 135zł/osoba

Untitled-2

*** Menu okolicznościowe***

Zupa
Rosół z kluseczkami

lub
Żurek z jajem i białą kiełbasą

Dania gorące podawane na półmiskach

 100-110g /porcja (3 porcje/osoba)

Steak z indyka grillowanego

Rogal schabowy nadziewany pieczarkami

Zrazy wołowe z sosem

Łosoś z pieca na szpinaku

Dodatki

Ziemniaki z wody z masełkiem i nutą kopru
Ziemniaki opiekane
Warzywa parowane
Bukiet surówek(z marchwi, białej kapusty, buraczki)

Deser

Tiramissu podane w pucharkach
oraz
Do wyboru sernik, jabłecznik, ciasto czekoladowe, (2 porcje /os)

Zakąski/Kolacja 50-70g /porcja

Rostbef z twarożkiem kaparowo – czosnkowym

Półmisek własnych wyrobów mięsnych
(schab, karkówka, boczek, pasztet, kaszanka, salceson)

Tortilla z grillowanym kurczakiem

Tatar z łososia

Szparagi w szynce

Sałatka grecka

Pieczywo i masło

Strogonow (serwowany na ciepło)

Napoje gorące (bez ograniczeń)

Kawa, herbata

Napoje zimne

Soki owocowe, woda n/g

0,5l/os w wersji bez kolacji
1.0l/os w wersji z kolacją

Całkowity koszt bez kolacji 120zł/osoba

Całkowity koszt z kolacją 160zł/osoba