Czas wesela podany w cenie za osobę to 12 godzin, nie dłużej niż do 3.00
Menu Weselne – propozycja nr 1
Powitanie Pary młodej chlebem i solą, a wszystkich gości kieliszkiem wina musującego
Zupa
Rosół z domowymi kluseczkami
lub
Krem paprykowo – pomidorowy z sorbetem bazylikowym
Dania gorące podawane na półmiskach
100-110g /porcja (3 porcje/osoba)
Cordon Blue – pierś kurczaka nadziewana szynką i serem żółtym
Szaszłyki drobiowe
Zrazy wołowe z sosem
Kaczka pieczona z jabłkiem
Łosoś na szpinaku
Dodatki
Ziemniaki z wody z masełkiem i nutą kopru,
Ziemniaki opiekane
Kluski lane
Warzywa parowane
Modra kapusta
Bukiet surówek(z marchwi, białej kapusty, pora)
Deser
Lody z owocami i bitą śmietaną
Ciasto naszego wypieku
2p/osoba
sernik, jabłecznik, owocowe z galaretką
Zakąski 50-70g /porcja
Zestaw mięs pieczonych (karkówka, schab, boczek,pasztet)
Ozorki w galarecie
Ryba po grecku
Tortilla z wędzonym łososiem
Szparagi w szynce
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Pieczywo i masło
Kolacja serwowana na ciepło
Żurek z jajkiem
Golonka pieczona na kapuście
Napoje gorące (bez ograniczeń)
Kawa, herbata
Napoje zimne (1 l/osoba)
Soki owocowe, woda
Całkowity koszt 310 zł/osoba
Poprawiny w formie bufetu 100zł/osoba
Pozostałe mięsa z wesela serwowane w bemarach
Zupa (jedna dla wszystkich) :
barszcz lub żurek
Danie główne (jedno dla wszystkich):
De volaille z ziemniakami pieczonymi i warzywami z patelni
Karkówka grillowana z frytkami i bukietem surówek
Schab w sosie pieprzowym z ziemniakami i warzywami gotowanymi na parze
Napoje gorące (bez ograniczeń)
Kawa, herbata
Napoje zimne (0,5 l/osoba)
Soki owocowe, woda
Menu Weselne – propozycja nr 2
Powitanie Pary młodej chlebem i solą, a wszystkich gości kieliszkiem wina musującego
Zupa
Rosół z domowymi kluseczkami
lub
Zupa cebulowa z grzanką
Dania gorące podawane na półmiskach
100-110g /porcja (4 porcje/osoba)
Pularda Hawajska – filet z kurczaka faszerowany brzoskwinią, bananem i żółtym serem
Roladka z kurczaka ze szpinakiem i fetą otulona wędzonką
Konfitowane udko kaczki z konfiturami
Polędwica wieprzowa z sosem grzybowym
Rogal schabowy nadziewany pieczarkami
Sandacz w sosie cytrynowym
Dodatki
Ziemniaki z wody z masełkiem i nutą kopru
Ziemniaki opiekane
Ryż, kluski lane
Warzywa parowane
Modra kapusta
Bukiet surówek (z marchwi, białej kapusty, buraczki)
Deser
Tiramisu w pucharkach
Ciasto naszego wypieku
2p/osoba
sernik, jabłecznik, owocowe z galaretką
Zakąski 50-70g /porcja
Zestaw mięs pieczonych (schab, karkówka,boczek, pasztet)
Tatar z łososia
Rostbef faszerowany twarożkiem
Melon w szynce serrano
Szczupak faszerowany w galarecie
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Pieczywo i masło
Kolacja podana na ciepło
Strogonow
Szaszłyki drobiowe
Szynka na kapuście
Napoje gorące (bez ograniczeń)
Kawa, herbata
Napoje zimne (1l /osoba)
Soki owocowe, woda n/g
Całkowity koszt 360zł/osoba
Poprawiny w formie bufetu 100zł/osoba
Pozostałe mięsa z wesela serwowane w bemarach
Zupa (jedna dla wszystkich) :
barszcz lub żurek
Danie główne (jedno dla wszystkich):
De volaille z ziemniakami pieczonymi i warzywami z patelni
Karkówka grillowana z frytkami i bukietem surówek
Schab w sosie pieprzowym z ziemniakami i warzywami gotowanymi na parze
Napoje gorące (bez ograniczeń)
Kawa, herbata
Napoje zimne (0,5 l/osoba)
Soki owocowe,woda