Menu weselne

Czas wesela podany w cenie za osobę to 12 godzin, nie dłużej niż do 3.00

Untitled-2

Menu Weselne – propozycja nr 1

Powitanie Pary młodej chlebem i solą, a wszystkich gości kieliszkiem wina musującego

Zupa

Rosół z domowymi kluseczkami
lub
Krem paprykowo – pomidorowy z sorbetem bazylikowym

Dania gorące podawane na półmiskach

 100-110g /porcja (3 porcje/osoba)

 Cordon Blue – pierś kurczaka nadziewana szynką i serem żółtym

Szaszłyki drobiowe

Zrazy wołowe z sosem

Kaczka pieczona z jabłkiem

Łosoś na szpinaku

Dodatki

Ziemniaki z wody z masełkiem i nutą  kopru,

Ziemniaki opiekane

Kluski lane

Warzywa parowane

Modra kapusta

Bukiet surówek(z marchwi, białej kapusty, pora)

Deser

 Lody z owocami i bitą śmietaną

Ciasto naszego wypieku
2p/osoba

sernik, jabłecznik, owocowe z galaretką

Zakąski  50-70g /porcja

Zestaw mięs pieczonych (karkówka, schab, boczek,pasztet)

Ozorki w galarecie

Ryba po grecku

Tortilla z wędzonym łososiem

Szparagi w szynce

Sałatka z grillowanym kurczakiem

Pieczywo i masło

Kolacja serwowana na ciepło

Żurek z jajkiem

Golonka pieczona na kapuście

Napoje gorące (bez ograniczeń)

Kawa, herbata

Napoje zimne  (1 l/osoba)

Soki owocowe, woda

Całkowity koszt 310 zł/osoba     

Poprawiny w formie bufetu 100zł/osoba

Pozostałe mięsa z wesela serwowane w bemarach

Zupa (jedna dla wszystkich) :
barszcz lub żurek
Danie główne (jedno dla wszystkich):
De volaille z ziemniakami pieczonymi i warzywami z patelni
Karkówka grillowana z frytkami i bukietem surówek
Schab w sosie pieprzowym z ziemniakami i warzywami gotowanymi na parze

Napoje gorące (bez ograniczeń)
Kawa, herbata

Napoje zimne  (0,5 l/osoba)
Soki owocowe, woda

Untitled-2

 Menu Weselne – propozycja nr 2

Powitanie Pary młodej chlebem i solą, a wszystkich gości kieliszkiem wina musującego

Zupa

Rosół z domowymi kluseczkami
lub
Zupa cebulowa z grzanką

Dania gorące podawane na półmiskach

 100-110g /porcja (4 porcje/osoba)

 Pularda Hawajska – filet z kurczaka faszerowany brzoskwinią, bananem i żółtym serem

 Roladka z kurczaka ze szpinakiem i fetą otulona wędzonką

Konfitowane udko kaczki z konfiturami

Polędwica wieprzowa z sosem grzybowym

Rogal schabowy nadziewany pieczarkami

Sandacz w sosie cytrynowym

Dodatki

Ziemniaki z wody z masełkiem i nutą  kopru
Ziemniaki opiekane
Ryż, kluski lane
Warzywa parowane
Modra kapusta
Bukiet surówek (z marchwi, białej kapusty, buraczki)

Deser

 Tiramisu w pucharkach

Ciasto naszego wypieku
2p/osoba

sernik, jabłecznik, owocowe z galaretką

Zakąski  50-70g /porcja

Zestaw mięs pieczonych (schab, karkówka,boczek, pasztet)

Tatar z łososia

Rostbef faszerowany twarożkiem

Melon w szynce serrano

Szczupak faszerowany w galarecie

Sałatka z grillowanym kurczakiem

Pieczywo i masło

Kolacja podana na ciepło

Strogonow

Szaszłyki drobiowe

Szynka na kapuście

Napoje gorące (bez ograniczeń)

Kawa, herbata

Napoje zimne  (1l /osoba)

Soki owocowe, woda n/g

Całkowity koszt 360zł/osoba

Poprawiny w formie bufetu 100zł/osoba

Pozostałe mięsa z wesela serwowane w bemarach

Zupa (jedna dla wszystkich) :
barszcz lub żurek
Danie główne (jedno dla wszystkich):
De volaille z ziemniakami pieczonymi i warzywami z patelni
Karkówka grillowana z frytkami i bukietem surówek
Schab w sosie pieprzowym z ziemniakami i warzywami gotowanymi na parze

Napoje gorące (bez ograniczeń)
Kawa, herbata

Napoje zimne  (0,5 l/osoba)
Soki owocowe,woda

Be Sociable, Share!